perjantai 2. joulukuuta 2011

Hirvenmetsästys 2011


Hirvenmetsästys alkaa kääntyä loppusuoralle, varsinkin omalla kohdalla loppusyksyn viikonloput alkavat olla täynnä muuta ohjelmaa. Kausi on ollut sikäli poikkeuksellinen, että koko yhteisluvan alueella jo ensimmäisessä seurantapalaverissa kaatoprosentti huiteli yli seitsämässäkympissä, näin ei ole tainnut olla aikoihin tai koskaan aikaisemmin.
Metsästysmuotona on ollut pääosin koirametsästys ja kontakteja hirviin on saatu hyvin. Koirat ovat pelanneet mallikkaasti ja monasti “ylösotot” ovat olleet todella nopeita. Tämä kertoo koirien pelaamisesta, mutta myös luultavasti vahvassa nousussa olevasta hirvikannasta.


Syksy on ollut sikälikin poikkeuksellinen, että talven ja lumen tulo on odotuttanut itseään. Jonkinmoisia pakkasaamuja on ollut, mutta lumikelillä ei vielä ennen joulukuun alkua ole jahtiin päästy. 


Syksyn aikana omaankin passiin osui hirvi, polvivaivainen koiran haukussa “piinallisen hitaasti” passiin siirtynyt nuori naaras.


Uutena kokemuksena itselleni tuli tänä syksynä hirvipulkan käyttö. Moinen pulkka on seurueella pari vuotta ollut, mutta itse en ole päässyt moista vetämään. Jouduimme yhden hirven paloittelemaan maastossa ja kun reilu 200kg sonni kaatui jonkinmoisen vetomatkan taa nevalle, niin päätimme hakea pulkan. Yllätys oli ainakin itselleni melkoinen, kuinka paljon moinen pulkka oikeasti helpottaa vetohommaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti