torstai 19. tammikuuta 2012

Kettujahdissa


Kävin täydentämässä ruokintapaikkaa ja “kokemassa riistakameran” heti aamutuimiin. Siinä takaisinpäin ajellessa vastaan tuli “kettumiesten kolonna” ja ei muuta kuin autoa parkkiin ja passiin.

Keli oli varsin tuulinen ja pakkastakin jokunen aste, eli kaikin puolin raikas kettukeli ja komea talvipäivä. Jahtiin oli mobilisoitunut noin 10 jahtimiestä. Aamun ensimmäinen ajo oli nopea ja kettu saatiin saaliiksi alle puolessatunnissa.Seuraavassa operaatiossa kettua ei saatu liikkeelle, mutta saimme tiedon mäyräkoiramieheltä, että autiokämpän alle paikannettu kettu oli lähtenyt liikkeelle. Matkalla passiin törmäsin ilmeisesti paikallisten intiaanien asumukseen.


Passipaikan valitsin kosken yläpuolelta, paikasta jossa jää alkoi olla sen oloista, että se saattaisi kettua kantaa. Siinä tilannetta VHF:n kautta kuunnellessa selvisi, että kettu oli mennyt jälleen “alle”, mutta sellaiseen paikkaan, että poissaaminen oli mahdollista. Ei kauaa mennytkään, kun koiramies kavereineen pääsi ketun karkkoon ampumaan.


Ennen pimeää siirryttiin kylänpintaan, mutta kettua ei enää jäljityksestä huolimatta “saatu ylös”. Tuuli oli suoaukeilla tuiskannut jäljet niin pahasti umpeen, että jäljitys oli mahdotonta.

Kaikin puolin hyvä ja tuloksekas jahtipäivä ja omalla kohdalla jahdinaloitus 2012 vuoteen. Kyllähän se Ikea-huonekalujen kasailu jo alkoikin vähän tympiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti