maanantai 4. kesäkuuta 2012

KG-680 Riistakamera: Talvitesti
Ohessa pieni ”jatkoepisodi” aikaisempaan artikkeliin:Riistakameralla talvi takana maastossa ja seuraavalaisia havaintoja:


-          Jossain vaiheessa talvea paristot olivat loppuneet, joskin parisoilla oli jo ennen talvea takana jonkin verran maastokäyttöä. 8 AA-koon pariston riittävyystä sanoisin, että laitteen virrankulutus on niin pieni, että hyvin piisaa.

-          Riistakamera oli ehtinyt ikuistaa noin 1500 kuvaa talven aikana. Todella suuri osa oli ”haamukuvia”, erityisesti, jos pakkanen painuu mataliin lukemiin. Tämä siitäkin huolimatta, että sensorin herkkyysasetus oli asennossa LOW.

-          Jossain vaiheeessa kameran ajastin oli seonnut ja hypännyt ravakasti tulevaisuuteen. Tämä tuskin on yksilövika, sillä samaa ongelmaa on raportoitu muualtakin.

-          Ajastimen sekoamisen jälkeen tuli sekin muutos, että ensimmäistäkään yökuvaa ei enää tuon jälkeen tullut. Mielenkiintoista testata, onko koko yökuvauspuoli vioittunut. Muistelisin, että jostain muualtakin olisi tullut reklamointia tuosta yökuvauspuolen toiminnan loppumisesta.

Päiväkuvien laatu on pysynyt melkoisen hyvänä ja pitkähkö ulkokäyttö ei näyttäisi aiheuttaneen sensoriin tai linsseihin merkittävästi "ajautumaa". Itse laitteen ulkopinta näkyisi aavistuksen haalistuneen ulkoilussa, mahdollisesti UV-säteilyn seurauksena.