perjantai 24. elokuuta 2012

Ampumakokeen hintakehitysKävin siinä ampumassa hirvikokeen, eli tässä ”valtakunnallisessa aseenkohdistustilaisuudessa”.No, nykyänhän ampumapaikat ovat kaikilla käymilläni radoilla siinä hapessa, että läpipääsy varsinkin ratakalustolla ammuttaessa on melkoinen läpihuutojuttu.

Itse kokeessa oli parikin yllätystä; 20 euron kertasuoritushinta tuntui aika ravakalta ja ammunnanvalvojan mukaan antama paperimäärä melkoiselta. Kertanousu edellisestä ammuntakokeen suorituksesta on kyllä oman muistini mukaan ollut melkoinen.

Väkisinkin mieleen hiipi, että koetta vaativaa tahoakin on ”hävettänyt” tuo nousun suuruus ja vastineeksi ei ole enää kehdattu antaa ainoastaan sitä tulitikkuaskin kokoista vihreää korttia. Nyt mukaan lyötiin hämäykseksi virallisenoloista A4:sta ja kalkkeripaperia, jotta suoritus tuntuisi edes jollain tapaa hintansa väärtiltä :).

Suurin saanto omalle kohdalla taisi tulla kuitenkin jälkikasvun osalle. Poika oli täpinöissään kokeessa mukana ja odotteli satasen kopilla suoritukseni aikana. Kovaan ääneen tivattiin, miksi piti neljä laukausta ampua, ennekuin osui ja sai kortin. Ja sitten mökillä alkoikin kovat ”hirvikoeammunnat”.