lauantai 15. syyskuuta 2012

Loma pakettiin

Syyskuukin on merilinnustuksen kannalta sikäli mielenkiintoista aikaa, että homman mielekkyys on aika lailla keleistä kiinni. Vaikka tuulet osuivat vasta loman lopulla omalle lahdelle, niin sen verran tuulta oli, että metsästys oli aika lailla metsäkanalinnustuspainotteista.Metsäkanalinnustuksessa on tullut ihmeteltyä useampaankin otteeseen vuosien varrella, että mistäköhän se lintu aavistaa kiväärihollissa ollessaan, milloin jahtimies on saanut itsensä hierottua juuri laukaisuhetken kynnykselle ja osaa vaihtaa maisemaa juuri viime hetkellä...

Kaveri lomailee tällä hetkellä Kreetalla ja ollaan vaihdeltu kuvaviestejä silloin tällöin, vähän erilaista on harrastaminen molemmissa päissä. Se tuntuu kumminkin olevan yhdistävänä tekijänä, että lomalla ei nälkää nähdä. Yksi hyvin onnistunut peruslinja lomalla oli se, että pakkaseen ei ammuttu riistaa, vaan saalis syötiin "ilman pakastimen kautta kierrätystä".
Loppulomasta pukkasi jo vähän merenpintaa korkeammalle ja sen verran tuultakin saatiin, että pukkasi ”vaahtobileitä”. Ehkä yksi paras asia syksyisessä saaressa vietetyssä viikossa oli se, että jälkikasvu viihtyi koko ajan hyvin ja sai aikansa kulumaan. Tähän aikaan vuodesta kun "auringonotto ja uiminen" ei isommin enää kuulu repertuaariin. Merivesi oli 12C ja veteenmeno saunomisen yhteydessä oli enemmänkin pikaista pulahtamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti