torstai 13. syyskuuta 2012

Syysloman viettoaKesä oli töiden puolesta sen verran kiireinen, että syksyyn säästyi vielä viikonverran lomia. Ja saareenhan sitä tuli lähdettyä, heti kun ”edustustehtävät” sai hoidettua. Siinä sumussa kiroilin, kun GPS ei tahtonut ottaa millään fixiä. Ja sumun hävettyä mereltä palatessa katselin, että äkkinäinäinen luulisi tuota sukellusveneeksi...


Muutamia linnustusponkauksia tuli tehtyä ja saalistakin kertyi. Mantereen puolelta löytyi sellainen hirvikärpästihentymä, että oksat pois. Olen aina pitänyt hirvikärpästen haittaa lähinnä asennekysymyksenä, mutta näköjään kun niitä on riittävästi, niin hauskuus katoaa...Ja tokihan sitä piti vähän harrastaa ”aarteenetsintääkin” jälkikasvun kanssa. Yllättävän hakusessa olivat rajapyykit, vaikka ne jokunen kerta tuli aikoinaan isän kanssa kierrettyä.


Mökillä mieleen muistui naapurin naureskellen kertoma tapaus, kun lauteet olivat päässeet saunojien alta romahtamaan. Ja kun samaa ikäluokkaa on omakin sauna, niin pitihän tuo kiinnitysten tilanne tarkastaa. Ja aikalailla ravistuneet olivat nuokin. Ei muutakuin ”laastarointia kehiin”, ennenkuin sattuu mitään vahinkoa.Ja tulihan sitä jo talveakin pohdittua. Tiedä sitten, auttaako ”korkeaan veteen” tehty niitto kulkuväylien parempaa jäätymistä. Ja mielessä kävi sekin, että mahtaako tämäkin alue olla jo "jotain pirun naturaa" ja moinen niittohommakin on kiellettyä puuhaa.


Yleensä meikäläisen saalistustehokkuudella ei hirveän suurta perhettä ruokittaisi, mutta tällä reissulla voi sanoa, että kyllä makuun päästiin. Jälkikasvuakin tuli otettua oheistoimintaan mukaan, sienestykseen ja perkuuhommiin kärpäsiä hätistelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti