keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Täydellinen hirvijahdin aloitus
Omasta hirvisyksystä näytti tulevan jo jahtikauden alla hyvin poikkeuksellinen. Kiinankeikkaa pukkasi päälle ja heikostihan sen hirvijahdin pystyy nykymuodin mukaiseti hoitamaan ”etätyönä”. Tai näin ainakin kuvittelin. Ajattelin, että jään kokonaan pois lihaosuudelta ja tämä hirvisyksy tulee menemään omalta kohdalta päin...

Jahti alkoi jämptisti päälikön pitämällä aamuinfolla paperien tarkastamisen jälkeen. Kelit suosivat ja metsään lähdettiin ”kuin vanhasta muistista”.

Seurueen koirat pelasivat erinomaisesti ja haut olivat poikkeuksellisen nopeita. Samoin kaatotilanteet olivat selviä pläjäyksiä ilman robleemoita. Ja tuli hyödynnytteyä sitä jahtikirjon monimuotoisuutta, koirajahdin lisäksi mentiin myös perinteisellä ajoketjulla, jossa päällikön luvalla ajoketjun reunamiehenä pääsee paikasta riippuen joskus vähän sivupassittamaankin metsästysalueen rajalle. 


Itse olen vuosien varrella oppinut arvostamaan oman seurueen ”sujuvaa ja hyvähenkistä” jahtia aina vaan korkeammalle, eikä se ruudin polttaminen ole ainoa hyvän fiiliksen hetki jahdissa. Joskin itsekin pääsi ”elävän hirven” näkemään. Passiksi osui alueen uusi ”pitsikuistitorni”, jossa oli ilmeisesti hyödynnetty vanhan leikkimökin tai vastaavan rakenteita. Paikka oli hirvien kulkureitillä, joten potentiaalia oli. Koiranohjaajalla oli GPS-vehkeiden kanssa vähän ongelmia, joten ihan ”reaaliaikaista tilannekuvaa” ei VHF:stä tullut ja niin kävikin, että hirvi pääsi yllättämään ja ja ehti ylittää tielinjan, ennenkuin ehti asetta edes vetää poskelle. Jälkikäteen kävin jäljistä katsomassa ja totesin, että luultavasti olikin parempi, ettei ehtinyt ruutia edes yrittää polttaa. Holli olisi ollut vähän turhan haasteellinen varmaa kaatoa ajatellen.

Sunnuntaina ”lihaa tulikin ravakasti” ja raatoja oli niin hankalassa paikassa, että hiki meinasi tulla jo etukäteen. Homma ratkesi kuitenkin vetämällä raadot uran varteen pulkalla ja sitten saatiin seurarajat ylittävää apua vetohommaan. Ilman sitä oltaisiinkin oltu ihmeissään. Aika raaka peli tuollainen "metsämörri" ja näkyi vaativan kuskiltakin vähän ravakampaa otetta.


Ja aloitusviikonlopun jälkeen koneeseen ja Kiinaan. Reisun aikana jahtikaverit olivat pistäneet lisää hirviä ja peuroja kumoon ja toimittaneet lihat ja makkarat kotopuoleen! Näköjään hirvihommiinkin pystyy osallistumaan ”etänä” :). Pakko oli miettiä perillä paikallisen ”hirvitornin” juurella, että kyllä nuo kaksi maailmaa poikkeavat melkoisesti toisistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti