keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Toimivin hirviliivi: Millainen ja mistä?


Siitäkin huolimatta, että tulee kommentteja ”Naistenlehtien syysmallistomeiningistä”, niin ohessa nykymeiningin mukainen muotinäytös ja parit kysymykset.


Oma hirviliivi alkaa olla pikku hiljaa tiensä päässä (näin on tullut kyllä ajateltua jo parissakin aloituksessa). Taskut alkavat olla aika siukeat ja vetoketjujen kohdalta reunoista revenneet. Samoin hieman kauhtunut liivi on märkänä ”tosi näkymätön”. Muuten olen ollut tosi tyytyväinen tekeleeseen, puhelimen kanssa hyvä (isohko Zodiakkikin sopii taskuun), vetoketjulliset taskut (kahden puolen), laaja mitoitus, hiljainen, ei mitään kalvoja, hyvä ammuttava (ei mitään pirun taktisia solkia ja remminpätkiä jokapaikassa). Itse pidän liiviä aina auki (maha+taskutavarat).


Löytyisiköhän moiselle hyvää korvaajaa?

Kaapissa kun roikkuu monenlaista kamaa:


Lähinnä "makuuhuonekäyttöön" tarkoitettu mesh-liivi.


Suomen yleisin turmaoranssi… Ongelmana taskuttomuus jne. Edustaa näitä ”kuoriliivejä”, mutta pakko sanoa, että parantanut eniten suomalaisen hirvimiehen näkyvyyttä ristikossa vuosikymmeniin.


Ameriikan ihme, jota tulee käytettyä ajohommissa. Onkohan tämä nyt sitten jotain ”upland”-meininkiä tai muuta ”parempaa elämää”. Ammuttavuus ja mukavuushan aikasteen hyvä, mutta puhelintasku puuttuu ja muutenkin aika pelkistetty.


Camotakkiakin löytyy. VHF-systeemit aika hanurista ja raakan lämmin, jos liikkuu.


Omalla kohdalla ”kulutustottumukset” ovat sellaiset, että hyvästä hirviliivistä kannattaa maksaa enemmänkin, sillä käyttöaste on korkea tosipaikassa ja käyttöikä tyypillisesti todella pitkä.

Onkohan Suomesta saatavissa oikeasti mietittyä ja toimivaa hirviliiviä? Yhtenä ehdottomana reunaehtona se, että värityksen pitää olla ”turvaoranssi”, camoilulla tai ilman.

Olisikohan jollakulla lukijoista vinkkejä?

6 kommenttia:

 1. Aika toimivia löytyy mm. Swedteamin koiranohjaajaliivi, hyvä ominaisuus mm. ulosvedettävä radiopuhelintasku ja antennilenkki olalla
  http://www.sos-asu.com/product/show/90031/liivit-miehet/1689/koiranohjaaja-liivi-blaze,
  ja sitten toinen hyvä on Pinewoodin liivi, myös siinä on antennilenkki olalla, hieman enemmän taskuja, patruunapidikkeet taskussa, yms. Hieman enemmän taskuja kuin Swedteamissa ja paksumpi vuori.
  http://www.erakellari.fi/tuote/liivi-pinewood-hardwood-blaze/7331090051607/
  Molemmissa mm. taskut selkäpuolella. Molemmat hyviä...

  VastaaPoista
 2. ja sen verran lisää, että koot molemmissa pienehköjä, että kannattaa kokeilla mettävaatteet päällä tai ostaa suoraan kokoa isompi...

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kommenteista. Näyttää tosiaan asiallisislta molemmat liivit. Pitäisi päästä katselemaan livenä, miten puhelintaskun mitoitus ja toteutus menee + liivin kokoa. Samoin nuo vetoketjulliset taskut ovat kyllä ehdottomat. Niidenkin toteutus olisi hyvä nähdä livenä, sillä osa liiveitä tuntuu olevan ”tyköistuvia ja tyylikkäitä" ja jos pintaa pitkin meneviin taskuihin tunkee hanskoja sun muuta, niin toimivuus voi olla sitä ja tätä.

  VastaaPoista
 4. juurikin näin, nuo molemmat liivit löytyy kaapista. Tuossa Swedteamin liivissä tuo radiopuhelintasku on huomattavasti paremmin toteutettu, kun taas Pinewoodissa on enemmän pikkutaskuja... Ja juuri tuo "tyköistuvuus" voi haittata jos pakkaa taskut täyteen...

  VastaaPoista
 5. Minä laitan vielä yhden huippuliivin joukkoon.
  Härkila Safety Waistcoat. Liivissä on 11 taskua. On istuva ja kaikki on hyvin suunniteltu.

  Tyköistuva on hyvä jos liivi on juuri sopiva vaatetuksen kanssa. Silloin ei ole mikään edessä kun tulee nopea ampumatilanne.

  Terveisin

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kommentista.

  Kävin käpistelemässä Pinewoodin liiviä livenä. Ihan asialliselta vaikuttaa, mutta esimerkiksi koon puolesta ei tämmöinen "normaalikokoinen" voi oikein harkitakaan alta XXL:n kaliiberia.

  Pitänee ottaa liivinharkinta tulille "joulualennusmyynneistä", kun hajosi vanhasta liivistä yksi tasku lisää.

  Aika rapsakoita on noiden liivien hinnat, kun Pinewoodillakin taisi olla lähtöä palanmatkaa toistasataa.

  VastaaPoista