maanantai 5. marraskuuta 2012

Isänpäivä koittaa: Pyydä lahjaksi turvaoranssia


Isänpäivä on jälleen käsillä. Aika usealta erämieheltä vaimoväki tai jälkikasvu tiedustelee kauttarantain, olisiko jonkinlaisia puutteita varustepuolelta. Tai sitten hommaavat omasta mielestään jotain "tarpeellista".


Kotiväen ja jahtimiehenkin oletuksena on, että sorkkaeläinjahdista palataan luodinreiättömänä kotiin ja tuohon lainlaatijakin on kiinnittämässä erityistä huomiota.


Metsästysasetuksen uusi luonnos on parhaillaan lausuntokierroksella ja siitä löytyy oheisenlainen pykälä:

Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että ”perinteiset punaiset” liivit ja mainoslippikset eivät enää tulevaisuudessa kelpaa lainmukaisiksi hirvijahtivarusteiksi. Monessa seurassahan tuota turvaoranssia on jo valtaosalla metsästäjistä, joko lakissa tai liivissä, mikä on erittäin hyvä asia. Tuota metsästäjän oranssiakin tuntuu olevan ”monen tasoista”, mutta pääsääntöisesti kaikki ottavat ihmissilmään huomattavasti tehokkaammin, mitä perinteinen punainen. Jatkossa siis, sekä lakin, että liivin on jahtimihelllä oltava oranssinpunaista tai oranssia väritystä. Ja sitä oranssia on oltava vähintään 2/3 näkyvästä pinta-alasta(tällä lienee rajattu ns. camo-oranssien mustan määrää kuviossa).
 

Taitaa olla aika alkaa ainakin henkisesti valmistautua perinteisenväristen ja tuttujen varusteiden päivittämiseen 2000-luvulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti