perjantai 2. marraskuuta 2012

Talvi tuli. Ja meni.
Syyskuun lopulla ei ollut vielä merkkiäkään kylmistä keleistä ja yöpakkasetkin loistivat poissaolollaan. Ruokintapaikkaa tuli täydennettyä ennen kiinanreissua ja riistakameraan tallentuikin jonkin verran riistaliikennettä. Jahtikaverit tosin ehtivät ampua kytislohkon ”luvat täyteen” reissun aikana.Aika lailla keli muuttui rapiassa kuukaudessa. Ja kyllähän se on sanottava, että maassa oleva sopiva lumikerros edesauttaa sorkkaeläinpyyntiä, sillä ”tyhjien alueiden” haravointi vähenee oleellisesti. Aivan oma tunnelmansa on noissa hankijahdeissa, sillä vähän pienemmälläkin ”jälkiviisaudella” varustettu pystyy tulkkaamaan jälkiä.

Hirvihommissa Tikasta putosi lipas. Onneksi tämä tapahtui asetta pussista otettaessa ja lipas ei hävinnyt hankeen. Homma paljastui Tikan tyyppiviaksi: Muovinen lippaan lukitussalpa oli katkennut akselireiän ympäriltä. Vastaavia on sattunut useampia.

Venehommat menivät vähän karheaan kaareen ja jäissä tuli jonkin verran ajeltua. Eipä tarvi isommin veneenpohjaa pestä, sen verran puhtaaksi tuo lähti.

Nyt hankikelit ovat vähiin päin hävinneet ja mielenkiintoista nähdä, milloin seuraavaksi saadaan lunta edesauttamaan jahtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti