keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Lota lota
Koukkukausi päättyi mateenosalta omalta kohdalta. Vaikka pyyntiin lähdettiin tosissaan ja koukut pidettiin koko ajan tuoreissa syöteissä, jäi saalis vaatimattomaksi. Kaksi madetta erehtyi pyyntikaudella koukkuihin, joskin koko oli mukavaa kahden kilon kahta puolta.

Lähempänä mannerta on tuskailtu myös huonon saaliin kanssa, mutta myös ilkivallan. Jonkinmoisia epäilyksiä on, että paikalla hämärissä käyneet mateenpilkkijät ovat vetäneet koukkuja ylös ja vielä sen jälkeen jättäneet ne jäälle. Käytännössä tuo tekee melkoista harmia ja koukutus on tehtävä ”alusta asti uudelleen”.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ilkivalta leviävän mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. En haluaisi edes ajatella millainen tilanne olisi kun esim mökkiläisen koira sattuisi syömään jäälle nostetun syötin koukkuineen...

    VastaaPoista
  2. Kaipa se on se kalamiehen kateus, joka ajaa moisiin tempauksiin. Siinä ei tule välttämättä ajateltua ihan loppuun asti, minkämoisia seurauksia saattaa tulla.

    Ehkä ikävintä satoa on se, että helposti paikallisten piirissä kaikki mateenpilkkijät leimautuvat jonkinlaiseksi prosenttijengiksi. Ei ole kovin mukavaa, jos mateenpilkkireissun päätteeksi joku on esimerkiksi käynyt nostamassa auton traktorinpiikeillä johonkin "hassuun paikkaan".

    VastaaPoista