perjantai 12. huhtikuuta 2013

Oisko aika lähteä ”kuivumaan”?
 Mökkioloissa ollaan paljon ulkona ja varusteet sen mukaan. Mutta monasti mökkiin tultaessa edessä on tilanne, että vaatteet on saatava kuiviksi viimeistään seuraavaan aamuun mennessä. Ja kun mukana on jälkikasvua, niin kuivattavien varusteiden määrä on melkoinen ja jos lihasvoimin mennään mökille, niin vaihtovaatteita ei välttämättä ole määrättömästi mukana.Omalla mökillä on tulisijojen lisäksi suora sähkölämmitys pattereilla ja paloriskin johdosta lämpöpattereita on hankala hyödyntää vaatteiden kuivatukseen.


Varsinkin kenkien kuivatus on jälkikasvun mukanaollessa normikauraa. Tämä tarve oikeastaan vaan lisääntyy jäiden lähdettyä ja rantaveden auettua. Varsin käyttökelpoiseksi on osoittautunut kenkienkuivatukseen suunniteltu puhallin. Puhallusilma on maltillisen lämpöistä, joten uskoisin tämän toimivan myös nahkakengille. Nykyään kuivureita on monenlaisia ja varsin kohtuuhintaisia.


Mökillä meillä oli tapana kuivailla haalareita siten, että ne laitettiin komeron ovista roikkumaan. Tuo rassaa jonkin verran ovia, eikä myöskään ole kuivatuksen kannalta kovin optimaalista. Samoin hanskojen ja pipojen kuivattaminen oli jonkinmoinen ongelma, kun hyvää kuivatustilaa ei tahtonut löytyä. Ripusteltiinpa noita joskus pyykkipojilla kaminan päälle, kunnes syntyi palovaarallinen tilanne pyykkipojan petettyä ja pudotettua tavarat kuuman kaminan keittolevylle. Päädyin hankkimaan Biltemasta nipsuja, joihin tuunasin narut. Näissä on kumitus kärjissä ja kohtuu napakka puristusvoima.
Mökissä olen tunkannut kattoon ylempänä näkyviä Ikean metallisia kiinnitystankoja, joihin voi ripustaa henkareita, koukkuja jne. Tai sitten olen käyttänyt ihan kattojuoksuun ruuvattavia lenkkejä, joidin olen ripustanut erilaisia koukkuja. Yön aikana katonrajassa kamppeet kuivuvat kohtuullisen mukavasti.

1 kommentti:

  1. Hyvä ja tärkeä teema on tämä. Tuo sähköpuhallin kengille on varmasti kätevä.

    Minulla on kotona ja pidemmillä reissuilla mukana tämmöiset. Auttaa kuivumisessa oikein mukavasti.
    http://www.tapiolantakamailla.com/2011/12/puoli-ilmaiset-kengankuivaimet.html

    VastaaPoista