keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Hyvä kalaverkko, NOT Viimeisin Erä-lehti kirjoitti artikkelissaan ”halpisverkoista”. Muistaakseni Tokmanni-ketjusta oli ostettu muutama poikkeuksellisen edullinen kalaverkko ja niitä oli tutkailtu. Systemaattiseksi ongelmaksi oli paljastunut muunmuassa verkon päätylenkkien olematon työnlaatu, mahdollistaen nostovaiheessa nostonarun irtoamisen tyystin verkosta.

Itsekin ”SuloVileeeninä” innostuin hommaamaan muutamia ”halpisverkkoja” ja ohessa kokemuksia kevätpyynnistä.Ensinnäkin verkkojen saavittaminen oli pientä tuskaa, sillä pauloissa oli kierrettä omiksi tarpeiksi. Muuten työn laatu oli halpisverkoksi ”ihan suht OK” ja pauloitustyylinä käsinpauloitus.Yleensä saalismääriltään varsin runsaassa kevätpyynnissä olen nyt uittanut jokusen kerran 120mx3m verkkojataa ihan kohtuullisilla pelipaikoilla. Saaliina on tässä vaiheessa 1 pieni lahna! Saalis on aivan käsittämättömän huono olosuhteisiin ja ”kunnon verkoilla” pyytäviin kavereihin verrattuna. Ilmeisesti näiden halpisverkkojen pyytävyydessä on jotain pahasti vialla.Itselläni kun verkottaminen vaatii tiettyjen reunaehtojen täyttymistä: Sattuu olemaan vapaa-aikaa ja keli on verkottamiseen sopiva. Tuota taustaa vasten ”virattomien kalaverkkojen” uittaminen on käytännössä todella pöljää, sillä kyllä verkkokalastuksessa saalis näyttelee jonkinmoista roolia.


Yksi takaportti asiassa toki vielä on: Tyypillisesti olemme käyttäneet 45mm verkkoja nyt käytössä olevat halpisverkot ovat silmäkooltaan 50mm kaliiberia. Voiko 5mm silmäkoon kasvatus tosiaan romahduttaa kalasaaliin näin totaalisesti vai onko verkkojen pyytävyydessä jotain muuta ongelmaa?

2 kommenttia:

  1. Terve "Lahtinen" itse haksahdin nuihin ketolan verkkoihin myös. Ammatikseen kalastanut isäukkoni löysi ensisilmäyksellä vian huonoon "kalastavuuteen", alapaula oli pauloitettu nuissa ostamissani samaan mittaan yläsen kanssa. Ukko paulotti uusiksi ja alkoi pyytämään. Eli alanen pidemmäksi. T: Pet

    VastaaPoista
  2. Hyvä pointti, kiitoksia. Alkaakin pikku hiljaa olla taas avovesikausi käsillä ja pitäisi kaivella verkkoja varastosta. esiin.

    VastaaPoista