tiistai 6. elokuuta 2013

A&E rakentaa kytistornin
Syksy lähestyy ja jahtihommat alkavat pikku hiljaa aktivoitua. Tänä kesänä päätin vihdoin rakentaa jonkinmoisen kytistornin kyttäyspaikalle. Olen jokusia hirvitorneja ollut rakentelemassa, mutta pikemminkin apumiehenä. Usko omaan osaamiseen oli kuitenkin rajaton.

Ensimmäisenä kurvasin paikalliseen Byggmaxiin. Tämähän on nyt pienrakentajien keskuudessa se ”muotikauppa”. Ei muutakuin puutavara kärryyn (vajaakanttista kakkosnelosta ja 32mm vahvaa).

Ja sitten kärry käsipelillä viimeiset kymmenet metrit kohdealueelle.


Kun yksin rakentaa, niin joutuu vähän pohtimaan, miten homma menisi. Ensin koppuloin jonkinmoiset modulit jaloiksi.


Ja sitten siirtelin alustavaan hahmoon lyödyn tornin pyörittelemällä paikoilleen ja naputtelin loput palat paikailleen. Ihan asialliseltahan tämä lopputulos vaikuttaa.


Ja sitten toiselta kantilta. Ei jumalauta, mites siitä tommoinen tuli! Joutui käyttämään osan puutavarasta lisätuiksi, jonka seurauksena puutavara loppui kesken... Kolleega totesi hyvin jo ennen meikäläisen rakennusprojektia: ”Kun rakentaa itse, saa juuri sellaisen kuin sattuu tulemaan”. Se konkretisoitui kyllä tässä ihan 100% :).


2 kommenttia:

  1. Jotenkin tulee mieleen eräs historiallinen rakennusprojekti tuolta saapasmaan puolelta...

    VastaaPoista
  2. Veikkaan, että siellä rakentajilla on ollut vähän samanlaiset fiilikset mitä itsellä. Tosin, tuskin silläkään tornilla olisi käynyt yhtä paljon "ihastelijoita", jos olisi ihan suora tullut...

    VastaaPoista