torstai 8. elokuuta 2013

Kokonaiselämyksellinen kalapaikka Lapissa: Osa IVKalastamaan tuonne pohjoiseen lähdettiin ja sitä myös tehtiin. En tiedä, kuinka yleistä seuraava homma on, mutta ainakin me teemme kaverin kanssa ”esivalmisteluja” ennen reissua, joilla on tarkoituksena ”varmistaa saalista”.

Eli kun kohdealue on ungefäär tiedossa, käymme ”ilmahyökkäystyyliin” läpi ilmakuvat alueesta ja pyrimme haarukoimaan potentiaaliset kalavedet, aivan samoin kuin pyrimme haarukoimaan ne lammet, jotka mahdollisesti jäätyvät pohjia myöten = noihin on turha kalastuspainetta kohdistaa.
Kalastusvälineistä sen verran, että molemmat ovat siirtyneet vuosia sitten kuitusiimojen käyttäjiksi ja paluuta monofiiliin näissä hommissa tuskin on. Vapakalustona itselläni tuollainen 7-jalkainen perusvapa 5-20g viehesuosituksella ja kelana ihan tuollainen halpa Daivan (kalamiehen vaivan) kahvimylly. Mukana vaelluksella kulkee myös varavapa ja täsmälleen samanlainen toinen kela.


Tämä taimen pääsi kuvauksen jälkeen kasvamaan, joskin pitää sanoa, että on sitä tämänkinkokoisia nälkäänsä syöty.

Vieherepertuaaria on vuosien varrella tullut karsittua enemmän ja enemmän. Kuten monella muullakin, ehdoton ykkösviehe omassa käytössä on Lotto-lippa. Olen haarukoinut myös muita ”killeripelejä” noihin olosuhteisiin esimerkiksi Kuusamolta, mutta tuossa vieheessä ongelmana on erittäin huono ”tartuttaminen”, vaikka tärppejä tuleekin.


Vätsärin kulmilla on erittäin vähän virtavesiä.


Käytännössä kalastus on lampikalastusta ja noita lampia sitten alueella onkin ihan mahdottomasti. Tietynlaista löytöretkeilyä on siirtyminen lammelta toiselle ja aika paljon noissa on eroja, esimerkiksi jotkut ovat todella syviä jo heti rannasta alkaen. Ja pääsääntöisesti vedet ovat erittäin kirkkaita. Maisemat ovat paikoin jylhähköjä ja ihan selkeitä jyrkänteitäkin löytyy. Samoin alueella voi liikkua joko ihan runsaasti puuta kasvavalla alueella tai vähempipuisella ylängöllä.
1 kommentti:

  1. Excellent post. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Very useful information specially the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and good luck. yahoo login

    VastaaPoista