Sivuston taustaaAloitin metsästyspäiväkirjan pitämisen vasta 80-luvun alkupuolella “paperiformaatissa”, vaikka jonkin verran eräreissuja oli takana jo tuossa vaiheessa. Tai tuolloin puhuttiin hyvin pitkälti saalispäiväkirjasta. 2000-luvulle tultaessa tilanne muuttui metsästysrintamallakin melkoisesti, syntyi erilaisia virtuaalifoorumeita ja niin liiton, keskusjärjestön kuin monen metsästysseurankin toimintaympäristöportfolioon tuli myös internet.

Itse olen suhtautunut melko skeptisesti blogityyppiseen kirjoitteluun. Havaitsin kuitenkin vuosien varella, että into paperiversiotyyppiseen metsästyspäiväkirjan pitämiseen hiipui hiipumistaaan ja tapahtumien kirjaamiseen saattoi tulla kuukausienkin taukoja. Suomesta löytyy jo jokusia hyviä ja informaatiopitoisia metsästysaiheisia sivustoja alan keskustelufoorumien lisäksi ja noista syntyi kipinä oman sivuston perustamiseen.

Päätin perustaa oman sivuston lähinnä uteliaisuudesta ja kokeilunhalusta. Katsoin sen parhaaksi tavaksi saada omakohtaista kokemusta tältä "blogaamisen" saralta. Toisaalta, harrastuskenttä on siirtymässä myös siihen suuntaan, että eräharrastuksen aktiivisuudesta pitää olla näyttöä, että harrastusvälineitä saa pitää hallussaan. Tilanne on sikäli ongelmallinen, ettei viranomainen ole kuitenkaan varsinaisesti määrittänyt, miten eräharrastuksen aktiivisuus pitää todentaa.

Kirjoittaminen on itselleni harrastuspohjaista blogittamisen harjoittelua ja yksi osa eräharrastusta. Vaikka harrastukseen liittyvien aseliitännäisten turvallisuusasioiden kanssa ollaan 100% nollatoleranssilla, niin muuten sisältö tuskin tulee olemaan ryppyotsaista ja saattavat jotkut kirjoitukset syntyä vähän “kieli poskessakin”. Sisältö ei varmasti miellytä kaikkia, mutta siitä huolimatta jätän kommenttikentät aktivoimatta ainakin tässä vaiheessa. Palautetta voi halutessaan antaa yhteystiedoista löytyvän sähköpostiosoitteen kautta.